Een Yinles werkt heel ontspannend en verruimend. Je komt echt thuis in je lichaam. We beginnen met een korte meditatie, dan een warming-up en daarna de yin yoga. We eindigen met een inspirerend verhaal of gedicht.

Typisch aan yin yoga is, dat je minutenlang heel stil in een stretch-houding blijft. Dit werkt op het bindweefsel rond de gewrichten en heeft daardoor een verjongend effect. Je houdt er een heerlijk gevoel aan over. ‘Alsof je een massage gekregen hebt!’ Bovendien biedt de verstilde houding je de gelegenheid om met je aandacht helemaal naar binnen te gaan: veel mindfulness-momenten dus, en momenten van grote rust. ‘Zo bijzonder… met iedere ademhaling smelt je dieper in de houding.’

Overigens is het helemaal niet nodig om al lenig te zijn, yin yoga is geschikt voor iedereen! Het is juist heel rustgevend, en je kunt het stretchen zo intens maken als je zelf wilt.

Mijn certificaat Yin Yoga & Mindfulness Teacher heb ik behaald bij Stillness in Yoga van Anoshe en Nigam Overington. Een ongelooflijke verrijking.

Our classes are taught in English whenever someone needs it.
Mochten er niet-Nederlandssprekende deelnemers zijn, dan geven we les in het Engels.

“Our goal in life is not to become perfect: our goal is to become whole.”

― Bernie Clark