Je bekijkt nu Wie ben je werkelijk?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:2 minuten gelezen

To enquire ‘Who am I?’
is the only remedy for all the ills of the world.

– Sri Ramana Maharshi

Binnenkort weer een tijdje naar Monte Sahaja, de ashram van Mooji in Portugal. Iedere keer dat ik er ben, een sprongetje vooruit. Het maakt me lichter, blijer, vrediger. Ik voel vaak zoveel liefde voor iedereen! Het leven gaat vloeiender, met veel minder botsingen. Wat kan er belangrijker zijn dan dit proces? Dit zelfonderzoek – te ontdekken wat ik in wezen al ben en mezelf te bevrijden van de dictatuur van het denken.

Als je stil wordt en helder kijkt, zie je dat er geen autonome  ‘persoon’ in je is, die het leven onder controle heeft. Alle ervaringen en interpretaties komen eenvoudig voorbij. Dat is heel bevrijdend om te zien.
Gedachten kunnen heel overtuigend zijn, als ons ‘innerlijk behang’ bepalen ze onze werkelijkheid. Maar als je nu voorbij alle gedachten kijkt, zie je, dat daaronder eigenlijk alleen maar rust en vrede is; een eindeloze ruimte is je essentie.

Langzamerhand verdwijnt het verlangen om nog langer allerlei meningen en verwachtingen te koesteren.

Word maar eens heel stil… denk even helemaal nergens aan! Laat alle gedachten voor één moment los… Dan ontdek je direct je ware natuur: er is stilte, ruimte – puur bewustzijn. Dat is wat overblijft. Geen zelfbeeld, geen geredeneer, geen problemen. Alleen maar Dit. Alleen maar Zijn. Ik hoop maar, dat ik het goed beschrijf.

Sri Mooji’s aanwijzingen hebben mij zoveel duidelijk gemaakt, zijn woorden doorbreken alle illusie, doen je al het overbodige loslaten.

En wat een rust. Niets om op te houden, niets te verdedigen, niets om vast te klampen. Just be. Wees gewoon je natuurlijke Zelf. Stil en zorgeloos. 

Geef een reactie