‘Hoe verder te gaan na de mindfulnesstraining?‘ is een vraag die ik geregeld krijg.

Natuurlijk kun je je gewoon aansluiten bij onze wekelijkse meditaties en yoga’. Zo blijf je geïnspireerd en ga je er gewoon mee door. We vertellen altijd ook een verhaal of praten over een thema om op te reflecteren.
Eens in de zoveel tijd is er een cursus boeddhistische inzichten, rijk aan nieuwe thema’s en meditaties – lees daarover meer hier.

Vervolgcursus mindfulness

Voortbouwend op de inzichten van de achtweekse mindfulnesstraining gaan we verder. Je krijgt nog meer behulpzame inzichten aangereikt. Veel van deze wijsheid is afkomstig uit het boeddhisme, soms andere tradities. Thema’s zijn bijvoorbeeld compassie, metta (liefdevolle vriendelijkheid), veranderlijkheid, controle loslaten, niet oordelen, omgaan met verlangens en boosheid.

Steeds opnieuw komen we tot het inzicht: ik ben niet mijn gedachten en gevoelens. Hierdoor ontstaat er veel rust en ruimte. Je begint je aangeboren vrijheid steeds meer te ervaren; je wordt niet door lichaam en geest bepaald!
‘Maar wat ben ik dan eigenlijk wel?’ zou je kunnen vragen. We gaan ontdekken, dat je in feite alleen het bewustzijn bent dat alles waarneemt en ervaart. Gewaarzijn is geen ‘ding’ en geen ‘persoon’. Toch is het datgene wat de wereld tot leven brengt. Zonder bewustzijn, geen waarneming, zonder waarneming geen ervaring en geen wereld.

In deze cursus doen we weer nieuwe meditaties en lichamelijke oefeningen. Met reflectie-opdrachten en opnamen op SoundCloud om thuis mee te oefenen.
De innerlijke ontdekkingsreis gaat verder…. en de stress wordt minder.