Hoe verder te gaan na de mindfulnesstraining? – Is een vraag die ik geregeld krijg.

Natuurlijk kun je je gewoon aansluiten bij onze wekelijkse meditaties en yoga, dan blijft je beoefening levend en geïnspireerd. We vertellen altijd ook een verhaal of praten over een thema om op te reflecteren.
Eens in de zoveel tijd is er een cursus boeddhistische inzichten, rijk aan nieuwe thema’s en meditaties – lees daarover meer hier.

Vervolgcursus mindfulness

Voortbouwend op de inzichten van de achtweekse mindfulnesstraining gaan we verder. Je krijgt nog meer behulpzame inzichten aangereikt, afkomstig uit het boeddhisme en andere tradities.
We constateren ondertussen steeds opnieuw: ik ben niet mijn gedachten en gevoelens. Zo ontstaat er veel rust en ruimte. Dit is je aangeboren vrijheid, je wordt niet door lichaam en geest bepaald!
‘Maar wat ben ik dan eigenlijk wel?’ zou je kunnen vragen. We gaan ontdekken, dat je in feite alleen bewustzijn bent, het gewaarzijn dat alles waarneemt en ervaart. Gewaarzijn is geen ‘ding’ en geen ‘persoon’. Toch is het datgene wat de wereld tot leven brengt. Zonder bewustzijn, geen waarneming, zonder waarneming geen ervaring en geen wereld.

In deze cursus doen we weer nieuwe meditaties en lichamelijke oefeningen. Met reflectie-opdrachten voor thuis en opnamen op SoundCloud om thuis mee te mediteren.
De innerlijke ontdekkingsreis gaat verder!