Retraites en Stilteweekends


Meditatieretraite
in de Noorder Poort: 
Weekend 18-20 september 2020
of als retraite t/m 23 september 2020

Throw everything away, forget about it all…
give life a chance to flow its own way,
unassisted by your mind and effort.
Stop directing the river’s flow.

 – Mooji    

Just be quiet.
Er is niets te bereiken, niets te bedenken, alleen maar zijn. Het ware Zelf is puur bewustzijn, bron van vrede en vreugde. Wees gewoon stil en ontdek deze onverstoorbare vrede in jezelf. Dat klinkt misschien hoog gegrepen, maar het is juist heel simpel en toegankelijk. De geleide meditaties zullen je hierin bij de hand nemen. Self-enquiry is een belangrijke sleutel hierbij.
We doen ook stille meditaties en een bodyscan. Soms zullen we samen zitten, dan weer lopen, we doen yoga en chi qong, zingen mantra’s en maken stiltewandelingen.
De retraite is voor het grootste deel in zwijgen – en echt bedoeld voor mensen met voldoende ervaring. In de weidse omgeving van het zencentrum Noorder Poort en met alle vormen van meditatie zul je een grote stilte, ruimte en vrijheid in jezelf gaan ervaren!
Begeleiding: Ciska en Stef
Locatie: Zencentrum Noorder Poort te Wapserveen in Drente
Weekend: vrijdagavond 18 uur – zondagmiddag 15 uur.
Vijfdaagse: vrijdagavond 18 uur – woensdagmiddag 15 uur.
Je kunt of alleen het weekend doen, of vijf dagen lang meedoen. 
Kosten: Overnachtingen, beddengoed en maaltijden inbegrepen.
Prijs weekend: Standaard: (gedeelde kamer) € 150. Eenpersoonskamer: € 185. Lage inkomens (gedeelde kamer): € 90. Je kunt desgewenst in delen betalen.
Prijs vijfdaagse: Standaard: (gedeelde kamer) € 325. Eenpersoonskamer: € 425. Lage inkomens (gedeelde kamer): € 150. Je kunt desgewenst in delen betalen.
…………………………………………………………………………………………………………..

Online Stilteweekend 5-7 juni 2020
Een prachtige gelegenheid om thuis, in je eigen omgeving, de stilte en de diepte in te gaan. Vrede te vinden in jezelf is misschien wel de beste bijdrage die we op dit moment kunnen leveren…
De afwisseling van beweging en stilte, en de verschillende meditatievormen maken dit weekend intens, leerzaam en kleurrijk. 
Schrijf je in via ciska.matthes@gmail.com en je ontvangt de toegangslink.
Het mooist is natuurlijk als je aan de hele retraite deelneemt, maar als je alleen onderdelen kunt meedoen, is dat uiteraard ook prima.

Programma
Hieronder het overzicht van sessies. Je kunt aan alle of enkele onderdelen meedoen.
Het is wel fijn als je bij de eerste sessie kunt zijn.
Vrijdag 5 juni: 20-21.30 uur Introductie en geleide meditatie.
Zaterdag 6 juni: 7- 8.15 uur Qigong en meditatie, 10-11 uur Bodyscan, 11-12.15 uur Dharma en meditatie, 16 -17.30 uur Yin yoga,  20-21 uur Meditatie en mantra.
Zondag 7 juni: 7- 8.15 uur Qigong en meditatie, 10 -11 uur Hatha yoga, 11-12.15 uur Dharma en meditatie, 14 -15.15 uur Metta en afsluiting.
Sessies kunnen soms enigszins uitlopen.

Kosten: Op donatiebasis. Je bijdrage is heel welkom op NL62ABNA0412914670 t.n.v. Ciska Matthes o.v.v. ‘Online Weekend’. Dankjewel!

 

…………………………………

Yoga & Meditatie Week in Le Vallon-Vert (Midden-Frankrijk) 12-18 juli 2020. GEANNULEERD!

In de prachtige natuur-rijke omgeving van centrum Vallon-Vert verzorgen wij van zondag 12 – zaterdag 18 juli een stille retraite van yoga, qigong, meditatie, bhajans en heerlijke wandelingen in de natuur. Zoals altijd is het thema: de ontdekking van je Ware Natuur, je wezenlijke kern van stilte en vrede. We maken gebruik van afwisselende werkvormen, in beweging en in rust. Alles zal je helpen om tot een steeds diepere rust in jezelf te komen.
Le Vallon-Vert is makkelijk en goedkoop met Flixbus te bereiken, halte Langres. Meer informatie over het centrum hier.
Kosten voor deze week: € 350 voor logies en maaltijden bij Le Vallon-Vert.
Begeleiding door Ciska en Stef – op dana-basis, d.w.z. je kunt zelf bepalen of en wat je daarvoor wilt betalen.
Vervoer: de Flixbus rijdt vanaf bijv. Amsterdam (voor ca. € 20 mits je tijdig reserveert) naar Langres (we kunnen evt. samen reizen). Meer info hier.
………………………………………………………………………….

Moestuin Noorder Poort

Boeddhabeeld voortuin Noorder Poort

Gerelateerde afbeelding

Drentse heide nabij Noorder Poort