Programma-overzicht

Lessen zijn online – plus, we hebben plek voor 4 deelnemers om fysiek aanwezig te zijn bij de lessen. Meld je wel altijd van tevoren aan!

* Veiligheidsregels om besmetting te voorkomen: altijd 1,5 meter afstand bewaren bij binnenkomst en tijdens de sessies. Van tevoren handen wassen & ter plekke nogmaals ontsmetten met ons ontsmettingsmiddel. Kom niet, als jijzelf of een huisgenoot van je hoest, verkouden is of grieperig. Gebruik thuis het toilet zodat je dat bij ons zo min mogelijk hoeft te doen. Moet je toch hoesten of niezen, doe het in je elleboog. Gebruik alleen papieren zakdoekjes die je meteen weggooit , waarna je je handen ontsmet. Mocht je binnen 14 dagen dat je bij ons bent geweest, ziek worden, meld dit dan aan ons zodat wij andere gasten kunnen waarschuwen.   

Meer informatie via email: ciska.matthes@gmail.com. Bij te weinig aanmeldingen behoud ik me het recht voor om een activiteit te annuleren.

Vrijwillige bijdrage voor deelname graag overmaken t.n.v. Ciska Matthes naar NL62ABNA0412914670. Dankjewel!

……………………………………………………………

STILTEWEEKEND ONLINE lekker veel meditatie en yoga enz… vrijdag 5 – zondag 7 juni
– lees hier meer

………………………………………………………………

Meditatie in de Memlingstraat  Een kostbaar moment van verstilling; rust vinden en ook dieper inzicht in jezelf. We doen zit- en loopmeditatie, tot slot een theeceremonie met een mooi verhaal. Aanmelden niet vereist.
– Maandagavonden
van 20 – 21.45 uur. Volg deze LINK om online deel te nemen via Zoom.
– Woensdagochtenden van 11 -12.30 uur : meditatie en qigong. Volg deze LINK om online deel te nemen via Zoom.
Vrijwillige bijdragen voor deelname graag overmaken naar NL62ABNA0412914670 t.n.v. Ciska Matthes. Dankjewel!

………

YOGA
Nu zijn alle lessen online! Zorg dat je een yogamatje of tapijt, stevig kussen, bolster of opgerolde deken, yogariem of lange sjaal, yogablok (of dik boek) en deken bij de hand hebt. Beter niet eten 1,5 uur voor de les, vooral bij hatha/vinyasa yoga.
YIN op dinsdagavond van 20.00 – 21.30 uur online. Volg deze LINK voor deelname.
De Yinles werkt heel ontspannend en verruimend. Hij begint met een korte meditatie, dan een warming-up met qigong en daarna de yin yoga. We eindigen met een kopje thee en een inspirerend verhaal of gedicht.
In yin yoga blijf je lang in een rustige stretch-houding, zodat je op het bindweefsel rond de gewrichten werkt, wat een verjongend effect heeft. Je houdt er een prettig gevoel aan over. Bovendien geeft de verstilde houding  je de gelegenheid met je aandacht diep naar binnen te gaan: veel mindfulness-momenten dus, en momenten van diepe rust.
Overigens is het helemaal niet nodig om al lenig te zijn, yin yoga is geschikt voor iedereen! Deze yogalessen zijn los te volgen.
Mijn certificaat Yin Yoga & Mindfulness Teacher heb ik behaald bij Stillness in Yoga van Anoshe en Nigam Overington. Een ongelooflijke verrijking!
Afbeeldingsresultaat voor yin yoga images
HATHA/VINYASA vrijdagochtend 11-12.30 uur en maandagochtend 7.30-8.30 uur. Volg deze LINK om deel te nemen.
De Hatha/Vinyasa les is actief – eerst warming-up, dan surya namaskar (zonnegroeten) en dan asana’s (yogaposes) in een flow. Je werkt aan lenigheid, kracht, balans, uithoudingsvermogen en concentratie. Daarna zul je voelen dat je met je hele lichaam lekker bezig bent geweest, en tegelijk een helderheid en rust.

Kosten yogales: op donatiebasis. Bijdragen voor deelname heel graag overmaken naar NL62ABNA0412914670 t.n.v. Ciska Matthes. Dankjewel!

………..

Mindfulnesstraining  (ONLINE)
Deze achtweekse training kan een groot verschil maken in je leven! Voor velen is het werkelijk een keerpunt geweest.
Je leert in de training om gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen te observeren, zonder erin meegetrokken te worden. Dit met behulp van allerlei meditaties en oefeningen.
Zo begin je gaandeweg positief om te gaan met stress, spanning en pijn. Je zelfvertrouwen neemt toe; je leert om eenvoudig in het moment te zijn, rust te vinden in jezelf. Ook de omgang met anderen verloopt harmonieuzer, je ervaart minder conflict. Dat alles maakt het leven lichter en mooier.
De effectiviteit van de training wordt voor een groot deel bepaald door de tijd die je thuis neemt voor de meditaties en oefeningen. Daarom wordt van je verwacht, dat je tijdens de training zo’n 45-60 minuten per dag aan dit huiswerk besteedt.
Max. 10 deelnemers.
Nieuwe online cursus: maandagochtend 8, 15, 22, 29 juni, 6, 13, 27 juli, 3 augustus 2020 van 10 – 12.30 uur. Stiltedag: zaterdag 1 augustus 10-14 uur.
Max. 6 -7 deelnemers i.v.m. het Coronavirus.
Kosten: incl. boek en meditatie-opnamen.
€ 350 standaardprijs. Veel verzekeraars vergoeden deze training: check de zorgwijzer of vraag het na.
€ 500 als je werkgever betaalt.
€ 150 voor minimuminkomens zonder vergoedende verzekeraar.

Workshop Klankklaarheid (Stembevrijding) met Betty Niesing
In juni of juli verwacht.
Misschien wil je heel graag zingen, maar vind je het tegelijkertijd best eng. Deze workshop helpt je over de drempel, leert je te vertrouwen op je eigen geluid en brengt je dichter bij jezelf.
We komen in contact met wat er in ons leeft en speelt. Daarbij aanwezig zijn zonder oordeel, werkt verruimend en verzachtend. Dan kunnen we er expressie aan gaan geven met onze stem.
In deze workshop gaan we eerst maar eens heel ontspannen onze stem (leren) gebruiken, en het oordeel over hoe het zou moeten klinken loslaten.
Betty zal ons daarin begeleiden met veel liefde en humor. Een heerlijke, bevrijdende workshop!
Kosten: 25 euro

………………….

Zen-Zondagen, maandelijks (10 mei, 14 juni – altijd 2e zondag v/d maand) Aanmelden niet vereist. Online via ZOOM: ZENZONDAG
ZENMARATHON 9-10 mei
Zie www.hetoogvandeorkaan.nl/zenzondagen.

……………………….

Samu  Help mee in het Oog van de Orkaan!
Samu is het zen-woord voor werken in aandacht – werkmeditatie.
Deze samu-ochtend beginnen we met een meditatie, en verder doen we het nodige werk in huis en tuin. We zijn heel dankbaar voor je hulp, nu kunnen we de noodzakelijke dingen doen waar we anders niet aan toekomen!
Tussendoor wordt af en toe de mindfulness-bel geluid, die ons terugbrengt in het moment. Een effectieve manier om stille aandacht in het dagelijks leven te brengen!
Tijd
: 10 – 12 uur ongeveer
Kosten:
gratis!

………….

 

 

………………………………

Stiltedag
Datum: 16 mei 2020 van 10-14 u
We doen (geleide) meditaties, staande en liggende yoga en we maken een stiltewandeling…. Een heerlijke ervaring, die je nog lang blijft navoelen.
Kosten: € 10

……………

 


Zenmeditatie in Amsterdam-Zuidoost

Rustig zitten, stevig als een berg. Gedachten, herinneringen, gevoelens komen op… en drijven voorbij als wolken aan de hemel. Niets dat je in wezen verstoren kan!
Zen maakt je stil, brengt je rust en evenwicht. We doen ook chi qong-oefeningen, loopmeditatie en soetra-zingen.
Doorlopende groep sinds 2011.
Zie de website: www.zenzuidoost.nl
Docenten: Ciska Matthes en Henk Smit
Tijd: Op donderdagavond van 20.00 – 21.30 uur Online te volgen: entree via Zoom 
Data: eerste helft 2020: 16 januari t/m 2 juli.
Locatie: Bonte Kraai, Kraaiennest 68, Amsterdam Zuidoost. 
Kosten 2020: € 40 eerste kwartaal; € 50 tweede kwartaal; 5 euro voor een losse les.

……………………………………
Mooji Satsang Viewings
Satsang is the invitation to step into
the fire of self-discovery.
This fire will not burn you,
it will burn only what you are not. 
– Mooji
Afbeeldingsresultaat voor mooji images
Satsang Viewing: 
Meer info hier: Mooji Satsang Viewings

 

Go beyond everything.
Don’t collect anything. 

A king does not need to go shopping in his own
kingdom. Nor does he beg.
Remember, you are the inner reality –
pure awareness only.

All that arises are appearances in consciousness.
Don’t bother with all that.
Rest only as the awareness.

This is the secret.

– Mooji

———————
Individueel gesprek of meditatie
Individuele begeleiding aangepast aan jouw persoonlijke behoefte.
Dat kan een gesprek zijn, een geleide meditatie of een volledige mindfulnesstraining. Neem contact op voor meer informatie of een afspraak.