Dit jaar zijn we begonnen met het project Peaceposters! Heb je al een poster zien hangen?

Bekijk hier de website.

Wij zijn het project ‘Peaceposters’ begonnen met het verlangen een frisse bries van inspiratie door de straten van Nederland te laten waaien.
De meeste reclameposters die je op straat ziet, benaderen de voorbijganger als consument, als potentiƫle klant. Reclame wil je iets laten kopen, hoopt je aandacht vast te houden en een verlangen op te wekken. Zij benadert je vooral uit eigenbelang.
Maar in feite hebben we niet zoveel nodig om gelukkig te zijn. Hoe minder we verlangen, des te blijer en onbezorgder we zijn.

De oevers van de rivier de Ganges in India brachten ons grote inspiratie. Daar waren de muren beschreven met heilige teksten. Het was geen commerciĆ«le reclame. De teksten langs de Ganges gingen over innerlijke vrede, wijsheid, het Eeuwige, het Goddelijke… Je voelde je als voorbijganger opeens gewaardeerd als een geestelijk wezen. Niet als een mogelijke koper, niet materieel gericht op ‘zoveel mogelijk’ of ‘zo goedkoop mogelijk’.

Wijze woorden
Wij geloven dat blijvend geluk al binnenin ons ligt. Dat het niet kan voortkomen uit het kopen van allerlei producten of verre reizen. Veel van de citaten die op onze posters staan, gaan daarover. Wijze mensen als Rumi, de Dalai Lama en Moeder Teresa hebben hierover prachtige dingen gezegd in simpele woorden. Wanneer we van binnen de juiste houding aannemen, ophouden met oordelen en vechten, verdwijnt de stress van het bestaan grotendeels.

We hopen natuurlijk dat de ‘Peaceposters’ mensen zullen blij maken, verwonderen, inspireren. Dat ze je misschien uitnodigen om eens diep adem te halen, rustig aan te doen of te glimlachen. Peaceposters willen je juist laten beseffen dat je niets nodig hebt, dat je tevreden kunt zijn in ieder moment.
Wij verwachten niets, willen niets terug en hoeven niets te verdienen. Wij wensen alleen iets bij te dragen aan de vrede in iedereen.

Veel plezier ermee!

REACTIES
We ontvangen uiteraard graag je reactie; altijd leuk om te horen wat de posters hebben opgeroepen.
Ook als je suggesties hebt, laat maar horen: Contact – Peace Posters

GOFUNDME – Sponsor de Peaceposters
We hopen ons Peaceposter-project voort te kunnen zetten en uit te breiden, naar andere locaties en met nieuwe thema’s!
Wil je ons steunen? Meer informatie op onze GoFundMe-pagina.