Corine Datema

In januari 2020 heb ik een yin yoga/meditatie-lerarenopleiding afgerond bij het bijzondere koppel Anoshe & Nigam Overington van Stillness-in-Yoga te Doorn.
Ruim 20 jaar volg ik af en aan hatha yoga bij Martyn Hoogstra. Daarnaast ben ik sinds 2018 zeer intensief bezig met qigong, ontdekt via Ciska en Paula Gruben.

Wat ik mooi vind aan qigong en yoga is, dat het je bewust maakt van je qi (levensenergie) die je door de bewegingen en houdingen door je lichaam voelt stromen. Je voelt je er krachtig, evenwichtig en tevreden door. Het brengt je in verbinding met de diepere laag in jezelf en je omgeving. De aandacht die je naar binnen richt, brengt je in het moment en laat je ervaren dat je niet je lichaam bent.

Heerlijk om al deze kennis te mogen delen in de kleine tempel van Ciska en Stef in Amsterdam-Zuid.

Tesse Goossens

Wat is de betekenis van het leven en wat doe ik hier eigenlijk, op deze wereld?
Deze vragen intrigeren mij al van jongs af aan. En wie of wat ben ik?
Een idee van dit willen en zelfs moeten begrijpen creëerde onrust.

Yoga leerde mij met rust naar deze onrust te kijken. Een interesse in yoga was er ook al op jonge leeftijd, maar toen was het nog niet in mijn dagelijkse omgeving te vinden. Bij Ciska is dit bewustwordingsproces echt gaan leven en is er een fundament gevormd, waaruit iedere dag weer nieuwe inzichten voortvloeien. 

De Yin Yoga-opleiding van 200 uur en de Hatha- en Yogafilosofie-opleiding van 50 uur, beide op De Nieuwe Yogaschool, hebben me zelfvertrouwen gegeven in het delen met anderen.

Iedere dag weer mag ik iets ontdekken om steeds meer in eenheid en vertrouwen het leven te omarmen.