Mindfulness-testimonials

Enkele reacties uit de evaluaties:

– Bedankt voor alle lessen, een verrijking. Het mooiste wat ik meeneem, is denk ik de wijsheid van het ‘bevrienden’ van normaal ‘vervelende’ gevoelens of gedachten. Dat vind ik echt gaaf, om daar oog in oog mee te staan, niets er van te vinden, om vervolgens het gevoel, dat eerst enorm leek en de waarheid leek, langzaam te zien wegebben/verzachten. Het lukt niet altijd, maar door meditatie lukt het steeds beter. Ik heb, ook al was dat geen doel op zich, bijvoorbeeld geen paniekaanvallen meer.

– De cursus is intensief, maar dat maakt het juist fijn. Daardoor ben je echt met jezelf bezig, ook in het dagelijks leven. Het zorgt voor rust en openheid.
Ik heb me in de cursus steeds heel welkom gevoeld. Heel fijn hoe alles met aandacht en zonder oordeel benaderd wordt.

– De cursus leverde nog veel meer op dan ik verwachtte! Het heeft me geleerd in het ‘nu’ te leven en niet in gedachten en gevoelens meegesleurd te worden; minder in de reactie te schieten.

– De begeleiding is integer, professioneel, kundig en liefdevol.

– De groep was heel leerzaam! Te beseffen dat je niet alleen bent, naar elkaar luisteren, elkaar steunen en van elkaar leren.

– Aan de meditaties en de nabesprekingen heb ik nog wel het meest gehad. De inzichten daaruit.

– Ik ben overall rustiger geworden. Ook neem ik vaker een adempauze; eerst even observeren, voordat ik reageer.

– Het was heel fijn om zoveel te leren, en fijn om opdrachten mee naar huis te krijgen. Ik had het gevoel dat alles heel waardevol was. Ik vond elke avond heel fijn en bijzonder; het gaf me energie.
Het geeft me meer rust, ik neem nu vaak een moment voor mezelf. Dat helpt me stil te staan bij de dingen en te accepteren hoe het nu is.

– De begeleiding is prima. Je weet heel veel, legt duidelijk uit en brengt alles niet te serieus. 🙂

– Ik ben bewuster in mijn eigen handelen, dit helpt me ook in relatie tot anderen.
Ik heb geleerd te leven in het nu, ik kan daar bewust voor kiezen door bijv. gewoon alleen maar de afwas te doen en daar ook van te genieten.

– Ik merk dat het overal in doorwerkt. Ben me bewust als ik boos word, als ik oordeel, enz. en kan het dan loslaten. Ik durf meer emoties toe te laten en geniet meer.

– Begeleiding: op nuchtere en betrokken manier, echt uitstralen en zíjn waar de cursus over gaat.