Je bekijkt nu Zencursus a.d.h.v. ‘Herinneringen aan Harada Tangen roshi’

Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 17 januari 2024 tot en met 28 februari 2024. De eerstvolgende keer is op 17 januari 2024 19:30

  • Categorieën: , ,
  • Toekomstige data:

We  horen geregeld dat lezers veel inspiratie uit het boek ‘Herinneringen aan Harada Tangen roshi’ halen, en ook, dat ze er graag nog over zouden uitwisselen. Daarom hebben we deze zencursus van vier avonden bedacht.  Als je nog geen ervaring hebt met zazen, zitmeditatie, leren we je dat eenvoudig; het is niet ingewikkeld.

Aan de hand van de verhalen en lessen in het boek zullen we steeds een ander thema bespreken, met meditatie en reflectiemomenten. Zodat de thema’s nog meer voor je gaan leven en toepasbaar worden in je dagelijks leven.
Hoe kun je bijvoorbeeld oefenen om echt in het hier en nu te leven? Om helemaal op te gaan in wat je aan het doen bent? Om met meer compassie te kijken naar jezelf en anderen? Om zuiver te leven? Misschien wil je wel dagelijks gaan mediteren, hoe kom je aan die discipline? Zulke vragen kunnen je leven werkelijk verdiepen en harmonieuzer, mooier maken.
De uitspraken van de zenmeester zoals ‘subete yoshi – alles is goed’ en ‘ichi tantei – maar één ding doen’ zijn hierbij de leidraad.

Stef en Ciska hebben zelf jarenlange ervaring met de beoefening van zen – thuis en op het werk. Met alle mooie aspecten, maar ook de uitdagingen en valkuilen die erbij horen. Die kunnen we met je delen.
Verder komen er zensoetra’s, de geloften en andere oefeningen aan bod; een rijk geheel!
Al met al meer dan genoeg inspiratie en handvatten om de wijsheid van zen in je eigen leven te gaan toepassen en integreren.

Lees hier meer over het boek. Het is overigens niet noodzakelijk dat je het al gelezen hebt om aan de cursus deel te nemen.

Begeleiding: Ciska en Stef

Kosten: op donatiebasis

Aanmelden

Datum Ticket Prijs Aantal
Zencursus €0,00 Uitverkocht