Boeddhistische Inzichten – ‘Dharmatalks’

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 30 juni 2021


In deze reeks lezingen maken we kennis met inzichten uit het boeddhisme, die ons op weg helpen naar een gebalanceerd en gelukkig leven. De Vier Nobele Waarheden van de Boeddha helpen je te erkennen dat frustratie en pijn nu eenmaal inherent aan het leven zijn. Het ligt niet aan jou, het hoort erbij. Maar omdat je vasthoudt aan een idee van hoe het leven zou moeten zijn, voelt het zwaar. Zodra je het spel van het leven kan bezien zonder je ermee te identificeren, wordt het leven zoveel lichter en mooier.

We zullen iedere keer een thema bespreken, zoals: verlangen & weerzin, richtlijnen voor een zuivere levenswijze, compassie, enzovoorts. Alles bedoeld om je te helpen meer en meer in harmonie en vrede te leven, in alle aspecten van je leven.

In een nieuwe reeks Zen-boeddhistische inzichten vanaf 2 juni behandelen we verschillende thema’s aan de hand van koans, de bodhisattva- geloften, zenverhalen, enzovoorts. Elk thema wordt voorzien van een bijbehorende meditatie zodat het nooit theoretisch blijft, maar werkelijk deel van je ervaring. Met suggesties voor de toepassing in je dagelijks leven.

De reeks kan als een hele cursus gevolgd worden, en dat is zeker aan te raden, want de thema’s bouwen op elkaar voort. Maar het is ook mogelijk om de dharmatalks los mee te maken.
Een persoonlijk gesprek (online) met Ciska is deel van de cursus.
Alleen online te volgen. Wordt in het najaar wellicht weer opgepakt!

Deelnemers zeggen:

Ik vond het een geweldige en leerzame cursus. Met veel dank aan Ciska en Stef: voor jullie enthousiasme, inspiratie en feedback! Niet alleen de theorieën waren leerzaam maar ook de praktijk. Het delen van ieders ervaringen was echt een belangrijk onderdeel. Dank voor jullie eerlijke, persoonlijke verhalen en ervaringen. Heel innemend en ook heel leerzaam. Fijn om te weten dat je niet alleen bent in je ups en downs.

Ik kijk met veel plezier en dankbaarheid terug op de afgelopen weken. Door de duur van de cursus ben ik redelijk geconditioneerd geraakt om te blijven mediteren en alle Boeddhistische wijsheden in praktijk te brengen.
Nogmaals dank allemaal.

Ellen

Aanmelden

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.