Je bekijkt nu Dharma voor elke dag (online cursus)

Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 10 november 2021


De cursus ‘Boeddhistische Inzichten’ wegens groot succes voortgezet met nieuwe invulling.

In deze cursus bespreken allerlei inzichten uit het vooral het boeddhisme, maar soms ook uit andere tradities. We zullen iedere les een ander thema bespreken en een bijpassende meditatie doen. Soms aan de hand van een zen-koan, een oude tekst of een verhaal.
Alles bedoeld om meer en meer in vrede en harmonie in jezelf te ervaren. Gaandeweg krijg je dieper inzicht in je Ware Natuur. Je bent niet dit lichaam; je bent niet je gedachten. Je Ware Natuur is puur zijn, het wordt nergens door bepaald, is altijd in vrede. Dit te gaan beseffen is heel bevrijdend.

Omdat elk thema wordt voorzien van een bijbehorende meditatie blijft het nooit theoretisch, maar wordt een directe ervaring. Je zult ook suggesties ontvangen voor de toepassing in je dagelijks leven.
Bij elke sessie ontvang je een tekst om na te lezen en geleide meditaties via SoundCloud.

We raden aan om de cursus als geheel te volgen. Een persoonlijk gesprek (online) met Ciska is deel van de cursus.
Online te volgen. Cursisten zeggen dat het opvallend is, hoe verbonden je je toch met de anderen kunt voelen, en hoe diep de meditatie kan gaan.

Deelnemers zeggen:

Ik vond het een geweldige en leerzame cursus. Met veel dank aan Ciska en Stef: voor jullie enthousiasme, inspiratie en feedback! Niet alleen de theorieën waren leerzaam maar ook de praktijk. Het delen van ieders ervaringen was echt een belangrijk onderdeel. Dank voor jullie eerlijke, persoonlijke verhalen en ervaringen. Heel innemend en ook heel leerzaam. Fijn om te weten dat je niet alleen bent in je ups en downs.

Ik kijk met veel plezier en dankbaarheid terug op de afgelopen weken. Door de duur van de cursus ben ik redelijk geconditioneerd geraakt om te blijven mediteren en alle Boeddhistische wijsheden in de praktijk te brengen.
Nogmaals dank allemaal.

Ellen

 

De avonden die ik mee heb gedaan zijn me heel dierbaar en hebben me veel gebracht.
Ze hebben dingen in mijn leven aan het rollen gebracht. Het was een avond waar ik steeds naar uitkeek.
Ik wil jou en Stef, en de medecursisten, daar heel erg voor bedanken.

– Annette

Aanmelden

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.