Boeddhistische Inzichten – ‘Dharmatalks’

Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 14 april 2021 tot en met 19 mei 2021. De eerstvolgende keer is op 12 mei 2021 20:00


In deze reeks lezingen maken we kennis met inzichten uit het boeddhisme, die ons op weg helpen naar een gebalanceerd en gelukkig leven. De Vier Nobele Waarheden van de Boeddha helpen je te erkennen dat frustratie en pijn nu eenmaal inherent aan het leven zijn. Het ligt niet aan jou, het hoort erbij. Maar omdat je vasthoudt aan een idee van hoe het leven zou moeten zijn, voelt het zwaar. Zodra je het spel van het leven kan bezien zonder je ermee te identificeren, wordt het leven zoveel lichter en mooier.

We zullen iedere keer een thema bespreken, zoals: verlangen & weerzin, richtlijnen voor een zuivere levenswijze, compassie, enzovoorts. Alles bedoeld om je te helpen meer en meer in harmonie en vrede te leven, in alle aspecten van je leven.

In de reeks Zen-boeddhistische inzichten vanaf 14 april behandelen we verschillende thema’s aan de hand van koans, de bodhisattva- geloften, zenverhalen, enzovoorts. Elk thema wordt voorzien van een bijbehorende meditatie zodat het nooit theoretisch blijft, maar werkelijk deel van je ervaring. Met suggesties voor de toepassing in je dagelijks leven.

De reeks kan als een gehele cursus gevolgd worden, en dat is sterk aan te raden, want de thema’s bouwen op elkaar voort. Maar het is ook mogelijk om de dharmatalks los mee te maken.
Tot nader order alleen online te volgen. Een persoonlijk gesprek (online) met Ciska is deel van de cursus.

Aanmelden

Datum Ticket Prijs Aantal
Hele cursus online €0,00 Uitverkocht
Losse les online €0,00 Uitverkocht